Oplossing

Hoe geef jij je beste instructie?

De instructieopgaven ondersteunen jou optimaal in het geven van de beste instructie. De antwoorden in de nieuwe instructieopgaven zijn vervaagd en hoef je alleen maar aan te tikken om het antwoord tevoorschijn te halen. Met nog een klik is het antwoord weer vervaagd. Dit scheelt tijd zodat je je aandacht volledig kunt richten op de leerlingen. Je kunt natuurlijk ook over de vervaagde antwoorden heen schrijven, als dat beter in je instructie past.

Onderaan het instructiescherm zie je direct waar je bent in de les. De instructieopgaven hebben een gele omlijning zodat direct duidelijk is dat deze opgave voor instructie bedoeld is. Met de pijltjes klik je naar de volgende opgave. Bij opgaven waarbij de leerlingen een antwoord in kunnen vullen, komt de mini monitor automatisch naast de opgave te staan.

Als je opgaven bespreekt op het digibord en leerlingen een antwoord laat invullen (bijvoorbeeld tijdens de begeleide inoefening), zie je naast de opgave direct hoeveel goede en foute antwoorden er zijn. Dezelfde foute antwoorden worden gegroepeerd en kun je direct aanklikken om klassikaal te bespreken. Op basis hiervan kun je je instructie verlengen of juist verkorten. Gegeven antwoorden zijn anoniem. Voor leerlingen die nog geen antwoord hebben gegeven, zie je de initialen. Zo weet je precies wie nog een antwoord moet geven.

Tags: , Views: 94

Misschien vind je deze oplossingen ook interessant?

  • Instructielessen met de juiste focus geven?

    Tijdens het lesgeven helpt het enorm om je bewust te zijn van het doel...

  • Inzicht in voortgang van je klas?

    Op veler verzoek eindelijk beschikbaar: een klassikaal overzicht van de voortgang en vaardigheid. Het...

  • Welke leerfasen zitten in je instructieles?

    De instructielessen in Snappet zijn opgebouwd aan de hand van verschillende leerfasen. Deze leerfasen...