Oplossing

Kan jouw klas thuis aan de slag?

Met Snappet kan jouw klas zelfstandig thuis aan de slag. Zorg dat de inloggegevens voor je leerlingen zijn aangemaakt en dat je leerlingen hun eigen inloggegevens goed kennen.

Zet leerdoelen klaar in het werkpakket
Tijdens het thuisonderwijs kun je eenvoudig je reguliere lessenplan blijven volgen. Spreek met je leerlingen af dat ze thuis aan hun werkpakket kunnen werken. Vanuit het lessenplan op de pagina Lesgeven zet je met het schuifje de leerdoelen van die week in de werkpakketten van de klas.

Volg je klas dagelijks
Als je leerlingen thuis aan het werk zijn, kun je ze volgen door in de navigatiebalk op Volgen te klikken. Gebruik de filters om het soort opgaven te bekijken (bijvoorbeeld uit het werkpakket) en om het gemaakte werk over verschillende periodes te bekijken (bijvoorbeeld vandaag of deze week). Aan de groeipoppetjes kun je snel zien wie er hulp nodig heeft.

Zet de chatfunctie aan
In je dashboard kun je via Instellingen de chatfunctie inschakelen. Hiermee kun je via Snappet veilig en makkelijk chatten met je leerlingen. Als je hier goede afspraken over maakt met je leerlingen, kan dit heel handig zijn tijdens het thuiswerken! Zo kun je bijvoorbeeld een complimentje geven als iemand hard aan het werk is of even vragen of alles goed gaat als het iets minder lijkt te gaan.

Houd de voortgang van de lesstof in de gaten
Het nieuwe leerlingenoverzicht en het leerlingrapport geven jou effectieve feedback over je klas. Aan het voortgangsbalkje kun je snel zien hoe ver een leerling is met het behalen van de leerdoelen van dit schooljaar. Handig om te checken of iedereen op schema ligt!

Maak gebruik van de handleiding voor ouders
Om ouders/verzorgers van leerlingen te instrueren over het thuiswerken met Snappet, kun je onze handleiding downloaden en naar ze versturen.

Tags: Views: 883

Misschien vind je deze oplossingen ook interessant?

  • In één oogopslag alle klassen in beeld?

    In één oogopslag een beeld van hoe het gaat in alle klassen. Het kan...

  • Welke standaard wil jij in je lessenplan zien?

    Bij Analyseren in het dashboard kun je al volgen hoe je klas presteert op...

  • Met groep 3 op papier werken?

    Vanaf volgend schooljaar is er in Snappet Rekenen een compleet nieuw aanbod voor groep...